Kim Dotcom lluita perquè Twitter i Facebook reconeguin els seus comptes oficials

Les dues xarxes socials li posen impediments al fundador de Megaupload per verificar els seus perfils, des d'on relata el seu periple judicial

Efe
2 min
Kim va demanar a Twitter que li reconegués el perfil amb aquesta foto / @KimDotcom

SidneyEl fundador del portal Megaupload, Kim Dotcom, acusat de pirateria per les autoritats dels Estats Units, vol que Twitter i Facebook verifiquin la seva identitat per evitar imitadors.

El portal de missatges curts Twitter es resisteix a confirmar el seu compte @kimdotcom, amb la qual comparteix les notícies de la seva odissea judicial, mentre que Facebook no accepta Dotcom com el seu segon cognom, segons informen aquest dimecres diversos portals de notícies.

Dotcom, resident a Nova Zelanda, vol que Twitter verifiqui el seu compte per evitar confusions amb altres usuaris "impostors" com @kim_dotcom, que va arribar a aconseguir prop de 10.000 seguidors, segons el lloc 'Arstechnica'.

Twitter va acabar cancel·lant el compte de l'"impostor", que no es va acostar als més de 114.000 seguidors de @kimdotcom.

El geni informàtic ha penjat a través de l'aplicació de fotografia Istagram una foto seva amb un missatge en què diu "Twitter: sóc realment jo" perquè els responsables de la pàgina de missatges curts confirmin el seu compte per dissuadir futurs imitadors.

El problema és que no admeten com a prova un carnet de conduir expedit a Hong Kong en el qual figura el cognom Dotcom, que el fundador de Megaupload va adoptar el 2005.

Facebook i el cognom

Per la seva banda, Facebook no accepta l'autenticitat del perfil del líder de Megaupload perquè entén que Dotcom no és el cognom de Kim, que en els últims anys ha canviat en diverses ocasions de nom i té dos passaports amb identitats diferents.

Schmitz, també conegut com Kim Dotcom, Kimble o Kim Jim Vestor, va néixer fa 38 anys a Alemanya de mare finlandesa i, després d'una fulgurant carrera com informàtic, es va instal·lar el 2010 a Nova Zelanda des d'on dirigia el portal Megaupload.

La seva sort es va truncar el gener passat, quan la policia va registrar casa seva i va clausurar el seu portal de descàrregues a petició de la justícia nord-americana, que l'acusa de pirateria informàtica, crim organitzat i blanqueig de diners. El judici d'extradició del fundador de Megaupload als Estats Units començarà al març de 2013.

stats