Kim Dotcom reclama ser jutjat als EUA

El fundador de Megaupload exigeix que el deixin utilitzar els diners que la justícia li va retenir i que el jutgin al país nord-americà

Efe
1 min
Llibertat condicional per al fundador de Megaupload

SidneyEl fundador de Megaupload, Kim Schmitz 'Dotcom', s'ha ofert voluntàriament, aquest dimecres, que se l'emportin als Estats Units per ser jutjat en el cas de suposada pirateria informàtica que l'afecta des que el van detenir a Nova Zelanda. Dotcom requereix, però, una condició: que li desbloquegin els diners dels comptes bancaris i li atorguin la llibertat condicional al país americà. La proposta del creador de Megaupload sorgeix després que la justícia de Nova Zelanda ajornés fins al març, el passat dimarts, el judici programat per al 6 d'agost.

L'acusat ha enviat un missatge, que ha estat difós a Twitter, al departament de Justícia dels EUA. "No hi ha necessitat d'extradició. Volem la llibertat condicional i que ens descongelin els comptes per pagar els advocats i el cost de la vida". Dotcom ha declarat, al diari 'New Zealand Herald', que les autoritats americanes "mai acceptaran la proposició perquè saben que no poden guanyar el cas". El fundador de Megaupload ha assegurat que els Estats Units perdran molts negocis d'internet en els propers temps. "Qui els vol?", es pregunta Dotcom.

Schmitz, que està en llibertat condicional a Nova Zelanda, ha declarat la intenció de la companyia de buscar suport governamental als EUA. Dotcom també ha enviat un tuit als seus 90.000 seguidors per anunciar-los que l'empresa necessita "serveis d'allotjament i proveïdors de banda ampla fiables, ja sigui a Europa, Amèrica Llatina o Àsia".

stats