L'aplicació per a dispositius mòbils de Twitter demanarà permís per accedir a l'agenda dels usuaris

L'actualització de l'aplicació per a dispositius iPhone i amb sistema operatiu Android també incorpora la possibilitat de respondre un tuit, retuitejar-lo, afegir a preferits o accedir a la informació del tuitaire sense abandonar el 'timeline'

Ara
1 min

BarcelonaJa està disponible la nova versió de l'aplicació de Twitter per a dispositius iPhone i amb sistema operatiu Android. A partir d'ara, l'aplicació demanarà permís als usuaris per utilitzar la seva agenda de contactes. La mesura pretén reforçar la privacitat dels usuaris, després que fa uns dies es fes públic que la xarxa feia, suposadament, un ús no autoritzat del llistat telefònic.

De fet, Twitter va admetre la setmana passada que absorbia i emmagatzemava durant 18 mesos tota la informació de l'agenda de contactes dels dispositius mòbils. Tot plegat, sense previ consentiment dels usuaris.

La xarxa social assenyala en una entrada al seu blog que la nova versió de l'aplicació per a iPhone i Android activa una alerta en seleccionar l'opció "buscar amics", que permet que l'eina utilitzi l'agenda de contactes per detectar quins usuaris tenen un compte a Twitter. Així, quan l'usuari utilitzi aquesta eina, el sistema li notificarà l'accés als números de telèfon i direccions de correu electrònic dels seus contactes.

L'actualització presenta altres novetats com la possibilitat de respondre un tuit, retuitejar-lo, afegir a preferits o accedir a la informació del tuitaire sense abandonar el 'timeline'.

stats