tecnologia

L'elit tecnològica es reuneix a París en el fòrum d'internet

L'e-G8 comença avui a les 10 hores i finalitzarà demà a la tarda. Les conferències es podran seguir en directe a través de la pàgina web de l'organització. Mark Zuckerberg (Facebook), Eric Schmidt (expresident de Google) i Rupert Murdoch (News Corporation) són algunes de les presències destacades en el congrés

Redacció
2 min
Nicolas Sarkozy

BarcelonaEls principals gegants d'internet es reuneixen avui i demà a París en la primera edició de l'e-G8, just abans que les principals potències econòmiques i industrials mundials celebrin la propera cimera del G8 a Deauville.

Responsables de Facebook, Google, eBay i Microsoft, entre altres potències tecnològiques, defensaran la seva visió sobre internet i sobre els models econòmics més sostenibles actualment.

El congrés començarà a les 10 h i el discurs inaugural anirà a càrrec del president francès, Nicolas Sarkozy. Les conferències, inclòs el discurs d'obertura, es podran seguir en directe a través de la pàgina web de l'organització.

La jornada d'avui estarà marcada per quatre conferències que versaran sonbre “Internet i el creixement econòmic”, “"Internet i la societat”, "El futur d'Internet” i "La propietat intel·lectual i l'economia de la cultura en l'era digital”.

La comissària europea de noves tecnologies, Neelie Kroes, obrirà el debat a la jornada de dimecres i la intervenció del fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, precedirà la clausura del congrés. Durant la jornada de demà, les conferències sobre innovació i transformació digital marcaran l'ordre del dia.

L'e-G8 serveix a Nicolas Sarkozy per escalfar motors de cara a la cimera de caps d'Estats i de Govern del dijous i divendres, en la qual internet serà un dels temes a debatre.

En finalitzar el fòrum d'internet, una delegació del govern francès portarà a Deauville el resum dels principals temes debatuts per facilitar la “reflexió dels caps d'Estat”, segons ha dit Maurice Lévy, president executiu de la multinacional francesa Publicis i responsable de l'organització de l'e-G8.

Segons informa AFP, ONG's i associacions per a la defensa d'un internet lliure ja han expressat la seva preocupació per l'absència de representants de la societat civil a l'e-G8 i la visió purament econòmica d'aquest fòrum.

stats