Xarxes

Més de 100 milions d'europeus no han utilitzat mai internet

L'informe posa de relleu la diferència abismal entre el percentatge dels països nòrdics, més experimentats en temes tecnològics, i els del sud i de l'est d'Europa, més endarrerits en aquest àmbit

Ara
1 min

BarcelonaLes últimes dades d'Eurostat indiquen que més de 100 milions d'europeus no s'han connectat mai a Internet, el que suposa una cinquena part del total de la població de la UE. L'informe posa de relleu la diferència abismal entre el percentatge dels països nòrdics, més experimentats en temes tecnològics, i els del sud i de l'est d'Europa, més endarrerits en aquest àmbit.

L'agència d'estadístiques de la UE subratlla la manca d'oportunitats dels països amb menys recursos i un percentatge més elevat de gent pobra. En aquest sentit, les dades indiquen que més de la meitat de la població de Romania, i poc menys de la meitat dels que resideixen a Bulgària, Grècia, Xipre i Portugal no tenen accés a internet a casa.

Malgrat que l'accés general a la xarxa ha augmentat en els darrers cinc anys, les diferències entre països continuen sent àmplies. Contrasta, especialment, el 45% de la població connectada a Bulgària enfront el 94% d'Holanda. Luxemburg, Suècia i Dinamarca també se situen al capdavant, amb índexs superiors al 90%.

Destaquen, també, les dades referents a l'Estat espanyol. L'informe destaca que, malgrat la posició d'economia moderna en el si d'Europa, només un 64% de les cases espanyoles estan connectades a internet, i només el 39% de la població compra online, segons les xifres.

stats