atacs informàtics

Ofensiva 'hacker' a diverses pàgines web d'organismes oficials a Portugal

Pirates informàtics ataquen els portals web del Parlament, el ministeri de Finances i la policia. Els mitjans del país assenyalen els grups LulzSec i Anonymous com a autors dels atacs. El Parlament de Portugal té previst aprovar els pressupostos del 2012 aquest dimecres

Ara
1 min

BarcelonaLa policia de Portugal investiga una sèrie d'atacs en cadena a diverses pàgines web d'organismes oficials la matinada d'aquest dimecres que els ha deixat inaccessibles durant hores, encara que de forma intermitent.

Un portaveu de la policia judicial portuguesa ha informat a Efe que un grup d'especialistes estan treballant per esbrinar qui són els autors i quin és el motiu del boicot, que diversos mitjans locals atribueixen a pirates informàtics vinculats als grups LulzSec i Anonymous.

Els atacs han afectat a les pàgines web del Parlament, el ministeri de Finances i la Policia de Seguretat Pública, segons han informat els mitjans portuguesos. Els portals tornen a funcionar amb normalitat des d'aquest matí.

Encara que la policia no ha fet públiques les seves sospites, els mitjans del país apunten cap a la branca portuguesa de LulzSec, un grup de caràcter internacional i popular que perpetra ofensives virtuals antisistema a pàgines web d'organismes públics, com a autors dels atacs juntament amb Anonymous.

Els atacs d'aquesta matinada coincideixen amb la votació al Parlament portuguès dels pressupostos de l'estat per al 2012, un projecte amb retallades significatives en el sector públic i un augment generalitzat dels impostos que ha generat una onada de protestes ciutadanes pel seu impacte social.

stats