art

Neix una pàgina web per pintar grafits legalment a Barcelona

Els usuaris poden sol·licitar una autorització a través d'Open Walls per realitzar les seves creacions a murs habilitats pel projecte

Redacció
1 min
Mur al carrer Anna Piferrer, al barri de Gràcia de Barcelona

BarcelonaEl col·lectiu barceloní Difusor ha engegat una iniciativa a internet per normalitzar els grafits i els murals realitzats a l'espai públic, prohibits per l'ordenança de civisme. En només un mes i mig, el projecte ja ha rebut més de 40 sol·licituds d'usuaris per pintar en els espais públics autoritzats.

A través de la pàgina web Open Walls els usuaris poden descarregar una autorització per realitzar les seves creacions artístiques en algun dels espais habilitats pel projecte. L'usuari pot escollir el lloc, la data i l'hora en què realitzarà la pintada.

En el moment en què es tramita el permís, s’envia un missatge a la seu del districte i a la Guàrdia Urbana, que allotja el projecte. El missatge és un avís i no conté les dades personals del creador.

De moment, el col·lectiu disposa d'un mur al túnel de Mundet i un altre al carrer d'Anna Piferrer, al barri de Gràcia. L'objectiu de Difusors és aconseguir més espais per tal de normalitzar les actuacions artístiques al carrer.

La iniciativa Open Walls sorgeix de l'experiència Galeria Oberta, un projecte que es va posar en marxa fa dos anys i que va transformar el mur del Parc de les Aigües del carrer Abd-el-Kader de Barcelona en un espai expositiu al carrer.

stats