Xarxes

Twitter reclama “llibertat” per al raper lleidatà Pablo Hasél

Està detingut des d'aquest dimarts. Se l'acusa per un delicte d'apologia del terrorisme. Les etiquetes '#Pablo Hasél' i '#LibertadHasel' són 'trending topic' espanyol

Ara
1 min

BarcelonaL'allau de peticions de “llibertat” per al raper lleidatà Pablo Hasél, detingut aquest dimarts per la Policia Nacional, situa les etiquetes #Pablo Hasél i #LibertadHasel com a trending topic espanyol des de poc després de l'arrest. L'Audiència Nacional acusa Hasél, de 22 anys, d'un delicte d'apologia del terrorisme, per unes cançons que donen suport a ETA i al GRAPO. Alguns usuaris, malgrat no estar d'acord amb les lletres de Hasél, defensen el dret a la llibertat d'expressió.

Més de 3.000 persones han firmat un manifest de suport al cantant i a la llibertat d'expressió, una acció promoguda pel grup Llibertat Pablo Hasél, que aglutina artistes, escriptors, intel·lectuals i amics del cantant lleidatà, a més de diversos col·lectius i associacions.

La Policia Nacional espanyola ha arrestat Hasél per ordre de l'Audiència Nacional. Segons han confirmat a l'ACN fonts policials, Hasél estava sent investigat per la Comissaria General d'Informació de la Policia, amb seu central a Madrid, i ha sigut detingut i traslladat a Madrid. A més, els agents han escorcollat casa seva per buscar-hi material incriminatori com podrien ser arxius informàtics i altres tipus de documents com lletres de cançons. Hasél és conegut per les seves cançons reivindicatives.

stats