Pirates de Catalunya promou una denúncia global d'afectats pel tancament de Megaupload

Creen una plataforma 'online' (http://megaupload.pirata.cat/ca/) per canalitzar les denúncies. Assenyalen que el tancament vulnera els articles 197 i 198 del codi penal, ja que implica apropiar-se "indegudament" de dades de caràcter personal

Ara
1 min

BarcelonaPirates de Catalunya promou una denúncia conjunta d'afectats pel tancament del portal de descàrregues Megaupload. El partit defensa que la clausura del portal ha afectat "milions" de persones que feien un ús legítim d'aquest servei.

En aquest sentit, i comptant amb la col·laboració d'altres partits pirates internacionals adherits a la campanya, Pirates de Catalunya ha creat una plataforma online perquè els usuaris facin les seves denúnciesonline contra les autoritats dels Estats Units. També han creat a Twitter l'etiqueta #megacomplaint.

En un comunicat emès pel partit català, Pirates de Catalunya assenyala que els danys causats per l'FBI és molt superior al benefici buscat amb el tancament del portal, en un intent fallit d'impedir l'accés als materials audiovisuals allotjats a Megaupload que poguessin estar vulnerant copyrights.

Per contra, entén que el tancament ha vetat l'accés a milions d'arxius de particulars i organitzacions, i ha ocasionat greus danys personals, econòmics i d'imatge a milions de persones. També assenyalen que la mesura vulnera els articles 197 i 198 del codi penal, ja que implica "apropiar-se indegudament" de dades de caràcter personal.

Una de les línies bàsiques de l'ideari del 
Partit Pirata Internacional, i totes les seves ramificacions regionals, és vetllar per un accés lliure als serveis d'Internet, sense restriccions ni discriminacions.

En les passades eleccions espanyoles del 20-N, Pirates de Catalunya va obtenir gairebé 22.000 vots al Congrés dels Diputats entre les quatre circumscripcions catalanes, un 0,60% del total de vots emesos a Catalunya.

stats