xarxes socials

Estirar-se de bocaterrosa a llocs inusuals triomfa a Austràlia i a Facebook

La nova moda australiana, anomenada 'planking', ha arribat a la xarxa social amb una pàgina que ja té més de 14.000 fans

Redacció
1 min
Imatge d'un noi fent 'planking' en el marc d'una porta

BarcelonaUna nova moda s'ha instal·lat a Austràlia últimament. Es tracta del planking i consisteix, ni més ni menys, que en estirar-se boca avall en els llocs més insospitats.

L'excèntrica pràctica s'ha fet tant popular que la pàgina Planking Austràlia a Facebook ja compta amb més de 14.000 fans.

A la pàgina de la xarxa social es poden veure imatges de persones tombades als llocs més impensables. Des d'una roda de molí, fins a un pal o una bota de vi, són alguns dels suports que utilitzen els aficionats per dur a terme aquesta peculiar pràctica.

La idea ha quallat de tal manera que ja s'han creat associacions d'aficionats a les ciutats de Brisbane i Melbourne i en els estats d'Austràlia Occidental i Nova Gal·les del Sud.

Les recomanacions que els aficionats fan als principiants són creativitat, buscar llocs originals o emblemàtics a l'estranger, com ara la Gran Muralla a la Xina, i, sobretot, mantenir la postura.

Les autoritats australianes, però, alerten de la perillositat de la pràctica, si es fa de forma imprudent i a llocs amb un risc potencial d'accident.

De fet, a un grup d'aficionats ja se'ls ha escapat de les mans la broma. Segons informa Efe, aquesta setmana un noi de 20 anys de la localitat de Gladstone es va voler estirar sobre un cotxe de la policia. El jove va ser detingut i l'han acusat per ús indegut d'un vehicle oficial.

L'afició al planking va començar fa anys a Europa i al Japó, però a Austràlia es va popularitzar recentment a través del programa esportiu de televisió The Footy Show.

stats