Polèmica per la donació d'autobusos escolars a Macedònia després de la mort de 19 infants

Els usuaris de les xarxes socials han criticat el primer ministre xinès, Wen Jiabao, per la donació després que hi hagi hagut 19 nens morts en un accident

Efe
2 min
jiabao

PequínL'anunci oficial que la Xina donarà 23 autobusos escolars a Macedònia ha estat acollit amb polèmica per les xarxes socials del país, després de les moltes crítiques que el transport escolar al país ha rebut per l'aparatós accident en el qual 19 nens van morir en una furgoneta.

L'anunci, fet pel Govern macedoni, va desencadenar la ira dels usuaris de xarxes socials com WEIB, el Twitter xinès, on es va titllar de "buides" les paraules del primer ministre, Wen Jiabao, sobre aturar aquest problema. "S'han donat instruccions precises als departaments perquè, de forma immediata, es millori la qualitat dels autobusos així com el seu equipament i mesures de seguretat", va assegurar Jiabao durant l'obertura de la "V Conferència de treball sobre Dona i Infància" .

Segons ha informat el diari independent South Xina Morning Post, el fet de no donar més detalls sobre aquestes mesures i que l'anunci de la donació es produeixi poc després del fatal accident que va deixar a més 43 nens ferits, ha acabat amb la paciència dels internautes .

Un accident de furgoneta: 64 afectats

Els nens viatjaven en una furgoneta pensada per només 9 persones però que en transportava a 64, cosa molt habitual en escoles de zones rurals pobres al país.

Mentrestant, dos accidents de transports escolars ocorreguts durant el cap de setmana a Liaoning, província situada al nord-est de la Xina, van deixar un saldo total de 47 nens ferits, segons ha informat l'oficial Diari del Poble.

Per exemple, el 2 de novembre, el diari oficial Global Times va informar que la Policia de Pequín havia descobert una furgoneta de set seients que transportava 31 nens i dos adults.

El conductor i professor de l'escola bressol va ser multat amb 300 iuans (uns 45 dòlars, o 30 euros), i advertit perquè no tornés a sobrecarregar de tal manera el seu vehicle.

stats