La Policia alerta de webs falses que demanen dades per a la campanya de la renda

Es recomana no donar dades bancàries per internet, ja que els organismes oficials no les demanen mai

Agències
1 min

BarcelonaLa Brigada d'Investigació Tecnològica de la Policia Nacional ha llançat avui una alerta davant l'aparició a la xarxa de milers de missatges amb el logotip falsificat de l'Agència Tributària que demanen als contribuents dades bancàries fent servir com a esquer l'actual campanya de la renda.

Amb l'excusa de reemborsar certa quantitat de diners i sota el títol: "Missatge de devolució d'impostos", els ciberdelinqüents es fan passar per l'Agència Tributària i demanen totes les dades necessàries per fer-nos víctimes de les seves estafes. 
El correu, que ha començat a circular en les últimes hores, conté un enllaç a una pàgina web amb l'encapçalament de l'Agència Tributària i del Govern d'Espanya, però que no té res a veure amb Hisenda. Només obrir la pàgina falsa, apareix un formulari en el qual s'informa de la quantitat a retornar en concepte d'IRPF i s'anuncia un termini de 5 a 7 dies per rebre els diners. Per obtenir la devolució, és imprescindible omplir tots els camps del formulari, com el nom del contribuent, el NIF, el seu número de targeta de crèdit, la data de caducitat o, fins i tot, el codi PIN de la targeta.

Amb aquesta informació, els delinqüents poden fer immediatament compres per internet o fins i tot fer un duplicat de la targeta de crèdit i treure diners directament dels caixers automàtics. Per poder sortir indemne d'aquesta nova estafa, la Policia insisteix en el mateix consell que en qualsevol altre frau que utilitza el phising: cap entitat bancària ni organisme oficial demana dades personals o bancàries a través de missatges de correu.

stats