"Prefereixo no dutxar-me que quedar-me sense internet"

Un estudi revela que un 37% de xinesos, un 17% d'anglesos i un 10% d'alemanys escollirien quedar-se un any sense dutxa abans que renunciar el mateix temps a internet

Dani Sánchez Ugart
1 min
Xina

BarcelonaQuè preferiries? Quedar-te sense dutxa o sense internet? La resposta sembla òbvia, però els resultats d'un estudi sobre hàbits a internet del Boston Consulting Group (un observatori empresarial internacional) dut a terme a diversos països del món mostren una realitat sorprenent.

D'acord amb les dades recollides per aquest grup de treball, un 37% dels xinesos, un 17% dels ciutadans del Regne Unit, un 14% dels russos i un 10% dels alemanys sacrificaria la seva higiene personal per no quedar-se sense connexió a la xarxa.

Els responsables de l'estudi van oferir als enquestats una sèrie d'hàbits de la vida diària i els van fer escollir entre aquests i internet. Havien de renunciar –hipotèticament– a una de les dues coses durant un any.

Entre els hàbits que més gent desestimaria hi ha l'alcohol –un 77% dels alemanys i un 80% dels russos renunciarien a la cervesa i el vodka–, el 'fast food' –un 83% de nord-americans no en menjarien a canvi de seguir navegant– i la xocolata –el 66% dels francesos menjarien les creps sense aquest complement.

D'altres necessitats bàsiques, però, passen a ser secundàries per a alguns dels enquestats quan es comparen amb internet. Per exemple, un 36% dels xinesos i un 25% dels anglesos asseguren que preferirien renunciar al sexe que a navegar.

La Xina és, per tant, l'únic país en què hi ha més gent disposada a renunciar a la dutxa (37%), que al sexe (36%). Si fossin els mateixos, això podria deixar un 1% d'enquestats capaços d'intimar sense haver passat per aigua en 365 dies.

stats