Xarxes

Reporters Sense Fronteres retira del seu web l'enllaç a Wikileaks

Es tracta d'una mesura temporal i preventiva, que vol evitar posar en perill les fonts deixades al descobert en la filtració de noms que afecta Wikileaks aquests últims mesos

Redacció
1 min

BarcelonaReporters sense Fronteres (RSF) ha decidit retirar temporalment l'enllaç al web de Wikileaks que tenia fins ara a la seva pàgina web, arran de la filtració de noms que ha afectat més de 134 mil fonts anònimes de la diplomàcia. Segons informa Journalism.com, es tracta d'una mesura preventiva que vol evitar posar en perill les fonts deixades al descobert. En aquest sentit, RSF explica que "si bé fins ara no hi ha proves que demostrin que les revelacions han posat en perill la vida d'aquestes persones, l'impacte que podrien tenir aquests documents en la vida quotidiana dels informants no es pot menystenir”, i parlen “d'acomiadaments laborals, represàlies, agressions".

L'organització enllaçava des del desembre la pàgina de WikiLeaks per defensar la llibertat de circulació de la informació a internet i el principi de protecció de fonts, “sense els quals el periodisme d'investigació no pot existir", defensen. Els responsables asseguren que es tracta d'una mesura temporal i diuen que continuaran nodrint-se d'informació difosa per la xarxa de Julian Assange.

stats