tecnologia

Sony presenta la nova consola portàtil, la PSVita

El dispositiu portàtil ofereix més qualitat gràfica que la seva predecessora, la PlayStation Portable. La consola arribarà al mercat a finals d'any i tindrà un preu aproximat d'entre 250 i 300 euros, segons si es tracta del model amb wifi o 3G

Redacció
2 min
Kazuo Hirai, CEO de Sony, durant la presentació de la PSVita en el congrés E3 / AFP

BarcelonaSony ha presentat la successora de la PlayStation Portable a Los Angeles, en el marc del congrés E3, un dels esdeveniments més importants de la indústria dels videojocs. El nou dispositiu portàtil s'anomenarà PSVita i oferirà més qualitat gràfica i millores en la connexió.

La consola, que va ser presentada ahir pel vicepresident de la companyia, Kazuo Hirai, comptarà amb una pantalla OLED d'alta qualitat gràfica i tàctil, dos joystics, un comandament tàctil, dues càmeres i connectivitat wifi o 3G.

PSVita arribarà al mercat a finals d'any i tindrà un preu que rondarà els 250-300 euros, segons el model.

Hirai va emfatitzar la importància de les xarxes socials i va anunciar que la consola incorporarà diverses eines socials com ara un xat simultani amb el joc.

Nous jocs i interactivitat

Hirai va explicar que estan elaborant un catàleg “realment interessant” de jocs per a PSVIta i va afegir que oferiran noves possibilitats d'interacció amb la PS3 i el PC. Títols com Ruin, encara en fase de desenvolupament, permetran iniciar una partida a la PS3 i, en un moment determinat, seguir jugant a la consola portàtil amb la mateixa qualitat.

Altres llançaments

La companyia també va anunciar ahir la sortida al mercat del televisor PlayStation 3D Display, una pantalla de 24 polzades que permetrà que dues persones puguin veure coses diferents en la mateixa pantalla des d'angles diferents, gràcies a unes ulleres especials.

La plataforma PlayStation Suite, pensada pels desenvolupadors de software amb llicència PlayStation per a dispositius mòbils, va ser l'altre gran anunci de la jornada.

El president i conseller delegat de Sony Amèrica, Jack Tretton, va aprofitar l'acte per demanar disculpes als usuaris pel robatori massiu de dades que van patir els darrers dos mesos els seus servidors.

stats