tecnologia

Sony contracta experts en seguretat 'online' per analitzar els robatoris de dades

L'FBI està investigant l'atac patit pels usuaris dels serveis de PlayStation Network i Sony Online Entertainment

Redacció
1 min
Sony Computer Entertainment

BarcelonaSony Computer Entertainment ha contractat un equip d'experts en seguretat online per vetllar per la integritat de les dades dels seus usuaris. Segons informa la BBC, entre les empreses contractades hi figuren Guidance Software i Data Forte.

Paral·lelament, l'FBI ha anunciat que està investigant els atacs informàtics soferts pels serveis de Sony que, de moment, han afectat més de 100 milions d'usuaris.

PlayStation Network, el servei de videojoc online de PlayStation 3, i Qriocity van patir un atac de seguretat entre el 17 i el 19 d'abril en què es van robar dades d'uns 75 milions d'usuaris. El grup japonès va confirmar el robatori el dimarts 26 d'abril.

Paral·lelament, entre el 16 i el 17 d'abril, el servei de jocs a través d'Internet Sony Online Entertainment, van patir un atac diferent en què es van robar dades de 24,7 milions d'usuaris. Sony va anunciar l'atac el 2 de maig.

Tant en un cas com en l'altre, Sony va tancar els serveis en línia de manera preventiva, va recomanar als usuaris que estiguessin atents a moviments estranys en els seus comptes i va anunciar mesures compensatòries per als usuaris afectats, com un mes gratuït de PlayStation Plus o un mes de subscripció als serveis de SOE.

Sony va anunciar el diumenge passat que es començarien a restablir alguns serveis de Play Station Network aquesta setmana. No obstant això, de moment es desconeix quan tornaran a funcionar els serveis de Sony Online Entertainment.

stats