tecnologia

Sony acusa Anonymous de “distreure'ls” mentre els robaven les dades

La multinacional japonesa denuncia el grup activista 'hacker' al Congrés dels EUA per ocasionar indirectament la violació de seguretat que va permetre que un pirata informàtic tingués accés a les dades personals de més de 100 milions de jugadors en línia

Redacció
1 min
Grup activista Anonymous2

BarcelonaLa multinacional japonesa Sony va acusar ahir el grup activista hacker Anonymous d'ocasionar indirectament la violació de seguretat de les seves plataformes de jocs online.

En una carta al Congrés dels EUA, l'empresa nipona va dir que el robatori de dades es va produir al mateix temps que es lluitava contra un atac de “denegació de servei” provinent d'Anonymous.

Sony va revelar que l'atac en el qual es van robar les dades va ser produït paral·lelament, mentre estaven “distrets” per l'atac de denegació de serveis, que va congestionar els servidors amb un bombardeig de trànsit desmesurat.

Segons explica la BBC, l'empresa admet que no poden assegurar que els responsables dels dos atacs treballessin conjuntament però, a la vegada, assegura que durant la investigació dels fets van trobar un arxiu en un dels seus servidors firmat per Anonymous. L'arxiu contenia un missatge amb el lema del grup activista, “Som legió”.

El grup d'activistes han negat qualsevol vinculació amb el robatori de dades sofert per Sony.

Anonymous manté un contenciós obert amb l'empresa nipona des del març, després que Sony denunciés el hacker George Hotz per haver divulgat el sistema de desbloqueig de les mesures antipirateria de la consola PlayStation 3.

stats