TMB crea una aplicació d'iPad per moure's en transport públic per Barcelona

TMBMaps permet planificar rutes i ofereix informació sobre els temps d'espera a les parades. S'ofereix en català, castellà i anglès, i pròximament estarà disponible per a dispositius amb sistema operatiu Android

Efe
1 min
Està previst el llançament d'una versió per a dispositius Android pròximament

BarcelonaTransports Metropolitans de Barcelona ha desenvolupat una aplicació gratuïta per a l'iPad que permet planificar rutes a la xarxa de metro i d'autobusos públics urbans de Barcelona, localitzar les parades i conèixer els temps d'espera previstos.

El director d'Estratègia de Projectes i Tecnologia a Internet de TMB, Carlos Alonso, ha presentat la nova aplicació, batejada com a TMBMaps, en el marc de l'Smart City Expo World Congress que aquests dies se celebra a Barcelona, i on s'estan donant a conèixer les experiències innovadores que empreses i institucions estan portant a terme en el sector de les ciutats intel·ligents.

L'aplicació ja està disponible a la botiga online d'Appleonline, i ofereix les versions en català, castellà i anglès. L'eina, que pròximament també estarà disponible per a dispositius amb sistema operatiu Android, situa les estacions de bus i metro en un mapa de Barcelona i ofereix informació de totes les línies que configuren la xarxa de transports públics, les entrades de cada boca de metro i si es tracta o no de parades accessibles. A més, ofereix informació en temps real 
sobre els temps d'espera.

TMBMaps s'afegeix a les altres dues aplicacions per a dispositius mòbils que han desenvolupat TMB Virtual i Barcelona Bus Turístic Virtual, totes dues amb realitat augmentada, que entre totes dues han superat les 120.000 descàrregues: 80.000 per a Apple, i 42.000 per a Android.

stats