ELECCIONS MUNICIPALS

Els alcaldables de Girona respondran via twitter les preguntes dels ciutadans

Tot i ser la primera vegada que es du a terme la iniciativa, es preveu que s'extengui a altres localitats

Redacció
2 min

BarcelonaEls set candidats a l'alcaldia de Girona respondran les preguntes que els adrecin els ciutadans a través de la xarxa social del Twitter el pròxim 2 de maig a dos quarts de vuit del vespre, cadascun connectat des de la seva seu electoral. Aquesta serà la primera vegada que es porta a terme aquesta experiència entre els candidats a l'alcaldia d'una ciutat catalana. Cal dir, però, que ja s'havia fet amb els candidats a la presidència a la Generalitat l'octubre passat. Tot i que de moment només està previst que es faci a Girona, l'entitat impulsora de la iniciativa, STIC.CAT, ha explicat que s'està en negociacions per estendre la iniciativa a altres localitats.

Així, l'empresa oferirà la Twittervista, que és com s'anomena l'aplicatiu informàtic a través d'on es fan i es responen les preguntes, perquè els candidats del PSC, CiU, ERC, PP, IC-V, CUP i SI a l'alcaldia de Girona puguin contestar les preguntes dels ciutadans. La presidenta de STIC, Trina Milán, ha explicat que els qui adrecin les preguntes als candidats a l'alcaldia s'hauran d'identificar per assegurar la "netedat' i el respecte".

Per participar a l'entrevista caldrà accedir a Twittervista.cat i escriure preguntes que no sobrepassin els 140 caràcters, que és l'espai establert al Twitter. Les qüestions es dividiran en quatre blocs, un dels quals se centrarà en el que passa dins la ciutat; un altre, per com afecta l'exterior el que succeeix a Girona; un tercer sobre les perspectives de futur de la ciutat, i un altre bloc general on encabir les preguntes que no es corresponen a cap dels anteriors. Hi ha la possibilitat que els polítics no puguin respondre totes les qüestions, com va succeir l'octubre, i que se'ls permeti anar-les contestant a través del web de STIC.CAT durant una setmana. De fet, la Twittervista feta per a les eleccions al Parlament va arribar a acumular 400 preguntes en el punt més àlgid.

stats