Twitter plora la mort de Steve Jobs, l'"Einstein de la nostra generació"

La xarxa social és el lloc més escollit pels ciutadans de tot el món per enviar-hi els seus missatges d'homenatge al creador d'Apple. El 'hashtag' #thankyousteve i #SteveJobs són 'trending topic' mundial des d'ahir a la nit

Ara
2 min

WashingtonLa xarxa social Twitter s'ha bolcat avui amb la mort de Steve Jovs, cofundador d'Apple, després de conèixer-se la seva mort, i ha generat un conjunt de comentaris procedents de cada racó del planeta que agraeixen a un "gran home" que canviés "de tantes maneres" el món. Alguns comentaris sobre Jobs, de 56 anys i que va morir aquest dimecres "en pau i envoltat de la seva família" després de lluitar durant diversos anys contra el càncer, el comparen amb "l'Einstein de la nostra generació". Així, els admiradors de Jobs han trobat en Twitter la millor manera d'homenatjar qui va transformar els hàbits de consum de diverses generacions amb productes com l'iPod, l'iPhone o l'iPad.

Els trending topics mundials creixen entorn de la figura de Jobs. #SteveJobs n'és només un exemple, al qual s'afegeix #thankyousteve, que serveix perquè els usuaris de la xarxa mostrin els seus agraïments al geni. "Sense ell Apple seria una altra companyia i molts de nosaltres seríem diferents". D'altres es pregunten si, després de la mort de Jobs, Apple "podrà superar la pèrdua del seu creador".

En tan sols 140 caràcters són molts els missatges de record al fundador d'Apple. Intuïtiu, innovador, brillant i geni són tan sols alguns exemples que enalteixen l'home que va dir el 2005: "Tingues el coratge per seguir el teu cor i la teva intuïció". A part dels usuaris de Twitter, també polítics, empresaris, líders del món tecnològic i empleats d'Apple s'han mostrat apesarats per la mort de Jobs, però també milers de ciutadans anònims que ja no s'imaginen la vida sense un Mac o un iPhone a prop, dues de les grans creacions del geni.

Jobs va superar un càncer de pàncrees el 2004 i va sol·licitar una baixa mèdica el gener de 2009 per tractar alguns "desequilibris hormonals", encara que després es va saber que s'havia sotmès a un trasplantament de fetge l'abril d'aquest any. El gener de 2011 va anunciar que es prenia un permís temporal per centrar-se en els seus problemes de salut, de nou sense donar-ne detalls.

El passat 24 d'agost va renunciar al seu càrrec com a conseller delegat de l'empresa sense explicar-ne els motius, encara que va deixar entreveure que la seva salut havia tingut un paper rellevant a l'hora de prendre la decisió. Jobs va morir un dia després que Apple presentés l'última versió de l'iPhone, el 4S, que tal vegada va rebre aquest nom, segons les especulacions d'alguns usuaris del Twitter, en homenatge a Steve ("four S" sona en anglès molt semblat a "per a S").

stats