Xarxes

Twitter ja funciona parcialment en català

Els usuaris que han participat en la traducció ja poden fer servir la nova versió de la xarxa. La resta haurà d'esperar fins al 5 de juliol

Ara
1 min

BarcelonaUn mes després que Twitter anunciés l'obertura del procés de traducció al català, la xarxa social ja està disponible en aquesta llengua, tot i que encara de manera restringida. Des d'aquest dimecres, els usuaris que han participat en la traducció al català –com els que han contribuït a l'adaptació de la xarxa al basc, l'afrikaans, el grec, el txec i l'ucraïnès– ja poden utilitzar la xarxa de microblòguing en aquestes llengües. Per a la resta d'usuaris, l'estrena serà, previsiblement, el 5 de juliol, segons anuncia Twitter al seu blog. La companyia matisa, però, que aquesta data només serà viable per a les llengües que hagin completat el 100% de la traducció.

De moment, els usuaris que han participat en el procés de traducció tenen disponible en català la interfície bàsica de Twitter, però encara falten altres serveis complementaris, com la informació sobre les condicions de seguretat o de privacitat. De fet, la mateixa companyia precisa que la traducció actual encara no és definitiva, i ha de servir justament perquè els usuaris que se n'estan encarregant acabin de precisar alguns conceptes i evitin incongruències com les que s'observen actualment. Per exemple, l'expressió 'tuit' conviu per ara amb 'repiular' o 'tweetejar', en funció del context en què apareix.

La companyia anuncia, a més, que un cop completat aquest procés té previst ampliar l'oferta a altres llengües.

stats