Twitter ja parla català

L'opció de triar el català com a idioma de la xarxa s'ha activat aquest dijous a la nit

Ara
1 min

BarcelonaJa es pot tenir el compte de Twitter en català. Estava previst que l'opció s'activés aquest divendres a la matinada (hora catalana), però ha estat poc abans de la mitjanit d'aquest dijous.

Triar l'opció lingüística és molt fàcil, seguint aquesta senzilla guia.

L'avenç confirma les dades del mapa que el novembre del 2011 van publicar els nord-americans Eric Fischless i Eric McCandless. L'estudi assegurava que el català és l'única llengua sense estat que s'utilitza a Twitter en primera posició dins del seu domini lingüístic.

'Tuits' o 'piulades'?

Durant aquests dies ja s'han vist algunes traduccions de termes de la xarxa al català. Mentre que les 'mentions' han esdevingut 'esments' , entre 'tuit' i 'piulada' l'empresa ha escollit el primer. Allà on hi havia 'busca amigos' en català hi ha ' troba amics'. Dins del cercador de la versió castellana hi diu: ' busca usuario' i, en canvi, en català hi diu 'escriu un nom'.

Twitter, però, deixa pendent la versió catalana del seu sistema operatiu per a iPhone i per a Android. Tampoc apareixerà en català la web mòbil, una qüestió problemàtica en una xarxa tan consultada des dels smartphones .

stats