Twitter redissenya la seva pàgina web i les aplicacions mòbils

El nou aspecte vol fer "més fàcil que mai" seguir els temes que interessen l'usuari. La polèmica pestanya d'Activitat es manté

Dani Sánchez
2 min

BarcelonaLa xarxa de microblòguing Twitter ha anunciat un redisseny complet de la seva interfície, que pretén fer "més fàcil que mai" seguir "aquelles coses que t'importen", segons publica l'empresa en el seu blog oficial.

El nou aspecte ubica el timeline (la línia de temps que mostra tots els tuits dels usuaris que seguim) a la dreta de la pantalla, en lloc de a l'esquerra, on era fins ara. A més, el dota de més funcions, com la possibilitat de veure les imatges i vídeos directament dins del tuit, sense necessitat d'obrir-lo.

Després de la incorporació de la pestanya Activitat, que va causar controvèrsia entre alguns usuaris, que consideraven que apropava Twitter a Facebook, ara, la xarxa de microblòguing introdueix noves pestanyes: Connect (connecta) i Discover (descobreix).

Connect manté, a grans trets, el contingut de l'antiga "@Nom d'usuari". És on els internautes poden fer, d'un cop d'ull, el seu egosurfing particular: veure quins tuits seus s'han retuitejat, qui els ha mencionat i qui ha marcat com a favorit algun dels seus missatges.

La nova pestanya Discover, hereva de la polèmica Activitat, inclou contingut personalitzat que, d'acord amb els algoritmes de Twitter, respon als gustos de l'usuari. Els hashtags més populars, l'activitat dels usuaris que seguim (a qui comencen a seguir) i els suggeriments de nous tuitares queden aixoplugats en aquesta pestanya, il·lustada amb el logotip del coixinet "#", que ha popularitzat la xarxa social.

El redisseny, que ja està disponible per a l'aplicació d'iPhone i Android i per al portal per a mòbils, començarà a aplicar-se a la pàgina d'internet per a ordinadors d'escriptori progressivament des d'aquest dijous a la nit i durant les properes setmanes.

Els responsables de la companyia han anunciat, a més, que els canvis són "només el principi" dels que vindran i han proposat el hashtag #letsfly (volem) per incentivar la discussió sobre els canvis.

stats