xarxes

L'Spotify del cinema retarda la seva arribada al mercat espanyol

L'empresa sueca Voddler anuncia el llançament del servei pel 10 de juny. 60.000 usuaris ja han sol·licitat invitacions per a la versió de proves. El servei complet estarà disponible a partir del setembre

Redacció
2 min
Interfície de Voddler

BarcelonaVoddler ha posposat el llançament del seu servei a l'Estat espanyol fins al 10 de juny.

La companyia ho ha anunciat a través d'un comunicat en què ha dit que “encara hi ha alguns problemes tècnics i de contingut” que volen resoldre abans d'oferir el servei als primers usuaris.

El servei estarà uns mesos en període de proves en què els usuaris podran accedir-hi a través d'una invitació. 60.000 internautes ja n'han sol·licitat una però la companyia ha anunciat que, en un inici, només distribuiran un centenar d'invitacions. “Si veiem que la web i la seva capacitat de distribució aguanten, incrementarem el nombre en les setmanes posteriors, i finalment enviarem uns quants centenars d'invitacions al dia”, han afegit.

El servei que ofereix Voddler és molt similar al de Spotify, però amb pel·lícules, sèries de televisió i documentals. A través de Voddler, els usuaris accedeixen a una plataforma de distribució de vídeos on tenen accés a les últimes novetats de la indústria del cinema a nivell mundial.

L'oferta de Voddler és multiplataforma i els usuaris poden consumir les pel·lícules i els vídeos en qualsevol format compatible, ja sigui a través de l'ordinador, el portàtil, un smartphone o un tablet.

Igual que Spotify, la companyia ofereix una part del seu catàleg en obert i de forma gratuïta, prèvia visualització d'uns espais publicitaris d'entre 3 i 5 minuts, i una altra sota registre de pagament. Les tarifes pel servei al mercat espanyol encara no s'han fet públiques però a Suècia, el país d'origen, ronda els 4 euros.

Per ara es desconeix el catàleg que la companyia oferirà al mercat espanyol, però els responsables han dit que es troben en “la fase final de la negociació” amb les majors de Hollywood i asseguren que hi haurà continguts d'empreses espanyoles, malgrat que tampoc n'han donat més detalls.

Als països escandinaus, Voddler ofereix un catàleg ampli de cinema nacional i internacional. La productora nord-americana Fox és l'única que, de moment, es manté al marge de la plataforma.

Voddler espera llançar la versió definitiva pels usuaris de l'Estat espanyol a partir del setembre, malgrat que encara no s'ha establert una data concreta.

stats