xarxes

Justin Bieber, Angry Birds i Arcade Fire, entre els guanyadors dels Webby Awards

'The New York Times' torna a ser el triomfador entre els mitjans de comunicació. La cerimònia de lliurament dels guardons es farà el 13 de juny i es podrà seguir a través de YouTube

Redacció
2 min
Webby Awards

BarcelonaAhir es van fer públics els guanyadors de la quinzena edició dels Webby Awards, els guardons que premien l'excel·lència a Internet.

Entre els guanyadors més populars de l'edició d'enguany, destaquen el vídeo musical We used to wait de la banda Arcade Fire, el joc per a aplicacions mòbils Angry Birds i serveis online tan utilitzats com Skype i Dropbox.

Els Webby Awards estan considerats els Oscars d'Internet. Cada any, des de la primera edició el 1996, la International Academy of Digital Arts and Sciences (Acadèmia Internacional d'Arts Digitals i les Ciències) premia l'excel·lència a Internet en diferents categories dins de quatre grans àmbits: pàgines web, publicitat interactiva, cinema i vídeo online i mòbil i aplicacions. Cada categoria té dos guanyadors, el premi atorgat pel jurat i un altre establert pel públic.

Un dels triomfadors d'aquest any ha tornat a ser el portal d'humor Funny Or Die, que ha rebut 9 guardons de les 10 nominacions que havia aconseguit en la categoria de pàgines web.

Entre els mitjans de comunicació, i com comença a ser tradició, el diari nord-americà The New York Times ha sigut el que ha acumulat més guardons, juntament amb altres habituals d'aquests premis com la cadena d'esports ESPN o el diari d'entreteniment The Onion.

L'ídol juvenil Justin Bieber i l'actor Zach Galifianakis també han rebut diversos premis. Bieber s'ha fet amb el guardó dels internautes al millor vídeo de comèdia gràcies a un clip per Funny Or Die en què es riu del seu propi pentinat. Galifianakis, per la seva banda, ha aconseguit quatre premis per la sèrie de vídeos Between Two Ferns with Zach Galifianakis, també per Funny Or Die.

Després de fer-se pública la llista dels premiats, David-Michel Davies, director executiu dels Webby Awards, va dir en un comunicat que “els guanyadors d'aquest any exemplifiquen el profund efecte que Internet està tenint en la cultura popular i el món en general”. Davies va afegir que la xarxa “és la força impulsora del canvi en el món d'avui”.

La cerimònia de lliurament dels guardons, que serà retransmesa per YouTube, tindrà lloc el 13 de juny a Nova York. Com cada any, el discurs dels guardonats estarà limitat a 5 paraules.

Es pot consultar la llista completa de guanyadors a la pàgina web dels premis.

stats