Comunicació

Wikileaks, guardonada amb l'equivalent dels premis Pulitzer a Austràlia

El portal, famós per les filtracions de documents confidencials, rep el premi Walkley 2011 a la millor contribució al periodisme

Afp
1 min

AustràliaEl portal Wikileaks ha sigut guardonat amb el premi Walkley 2011 a la millor contribució al periodisme. Els guardons, anunciats aquest diumenge, són l'equivalent als prestigiosos Pulitzer –que premien l'excel·lència periodística– a Austràlia, país natal del fundador de Wikileaks, Julian Assange.

El jurat dels Walkley, format per periodistes que gaudeixen d'un elevat prestigi al país, han valorat la lluita per la llibertat d'expressió i la transparència del portal, famós per haver posat entre les cordes el govern nord-americà amb la filtració a Internet d'una quantitat innombrable d'arxius confidencials.

Wikileaks va anunciar a finals d'octubre una suspensió temporal de la pàgina per problemes financers. Assange, en arrest domiciliari al Regne Unit, està pendent d'una sentència d'extradició a Suècia, on seria seria jutjat per violació i assetjament sexual.

stats