Internet

Tanquen diverses pàgines web xineses on els ciutadans denunciaven casos de corrupció

Les autoritats del país han al·legat motius d'”il·legitimitat”. La corrupció és un dels principals problemes del país. En els darrers set anys s'han investigat més de 240.000 actuacions, inclosos casos de suborn i desfalc

Efe
1 min

BarcelonaLes autoritats xineses han clausurat diverses pàgines web que els ciutadans utilitzaven per denunciar casos de corrupció.

Les pàgines, obertes a principis de juny amb el nom “Jo també vaig pagar un suborn” ("Wo xinghuiliao", "Wo xinghuila", "Wo xinghuile"), han sigut declarades il·legals per no estar registrades, segons han informat diversos mitjans de comunicació xinesos.

Alguns dels creadors d'aquests portals, que ja sumen més de 10 i han adquirit molta fama a la xarxa, han assegurat als mitjans de comunicació que no van registrar els dominis per por de ser perseguits pel govern, fet que hauria comportat perdre l'anonimat. Els afectats temen ara que els portals pateixin bloquejos d'informació constants.

El subdirector de l'Oficina Anticorrupció de Pequín, Zhang Jing, ha reconegut el tancament de les pàgines web i ha dit que, malgrat que es tracta d'una bona iniciativa per part de la ciutadania, l'obligació de la seva oficina és regular l'ús de la xarxa. Per la seva banda, el director de la Fiscalia de la capital xinesa, Luo Xouliang, ha declarat que aquest tipus de portals són “il·legítims” i ha afegit que els ciutadans han de canalitzar aquest tipus de denúncies pels canals jurídics i civils establerts.

A l'Índia, un portal similar va desvetllar en menys d'un any més de 10.000 casos de corrupció i va permetre la detenció de més de 20 funcionaris governamentals.

El govern xinès va admetre en un informe publicat el desembre passat que la corrupció és un dels problemes més greus de la societat xinesa. Les oficines antifrau oficials van informar que havien investigat més de 240.000 casos en els darrers set anys, incloent suborns i desfalc econòmics.

stats