Xarxes

Yahoo! acomiada la consellera delegada i reorganitza la seva directiva

L'empresa redueix gairebé a la meitat el nombre de membres del consell de direcció, que passa de 14 a 8 directius

Efe
2 min

Los AngelesEl consell d'administració de Yahoo! ha anunciat aquest dimarts la destitució de la consellera delegada de la companyia, Carol Bartz, després de més de dos anys i mig de gestió, com una de les mesures de reorganització de la directiva en temps de crisi.

Bartz, de 63 anys, serà substituïda provisionalment per Tim Morse, que compaginarà les noves funcions amb l'actual càrrec de director financer de la companyia.

A més de la sortida de Bartz, l'empresa redueix gairebé a la meitat el nombre de membres del consell de direcció, que passa de 14 a 8 directius que seguiran exercint el mateix paper que ja tenien en l'actual consell, entre els quals els cofundadors de Yahoo!, David Filo i Jerry Yang.

"El nostre objectiu principal és influir en el lideratge de la companyia i en els actuals actius de negoci i plataformes per aprofitar les oportunitats", ha dit el president de Yahoo!, Roy Bostock, en un comunicat.

Bostock va ser un dels principals avaladors perquè Bartz es convertís en consellera delegada de Yahoo! el gener de 2009, amb l'objectiu de reformar l'empresa per recuperar-ne la competitivitat, el mateix propòsit amb el que ara s'ha realitzat la nova reestructuració en els càrrecs directius.

Yahoo! no ha detallat els motius que han portat a la destitució precipitada de Bartz, malgrat que la seva gestió al capdavant de la companyia ha deixat resultats irregulars.

En l'últim trimestre Yahoo! ha aconseguit un increment del benefici net interanual d'un 11%, malgrat que els ingressos han disminuït un 5%.

Bostock ha agraït a Bartz els serveis prestats a la companyia i ha definit la situació actual com "un temps crític de transició en la història de la companyia i enmig d'una situació macroeconòmica molt desafiadora".

Yahoo! ha informat que està buscant un nou conseller delegat, tasca per a la qual comptarà amb l'ajuda d'una empresa de caça de talents.

La destitució de Bartz es produeix només dues setmanes després de la renúncia de Steve Jobs, conseller delegat d'Apple, una altra de les grans empreses de Silicon Valley.

stats