tecnologia

YouTube incorpora l'opció de propietat intel·lectual 'creative commons'

La nova opció de llicència permetrà als usuaris fer les seves pròpies mescles utilitzant material penjat a YouTube, sempre que estigui etiquetat com a CC i s'enllacin les fonts originals

Redacció
1 min

BarcelonaYouTube ha introduït un canvi substancial en la seva política de propietat intel·lectual. Fins ara, pujar un vídeo al canal implicava, automàticament, que el contingut se sotmetés a una llicència d'ús força restrictiva. Ara, l'usuari pot donar permís als altres internautes perquè facin ús de la seva obra mitjançant la incorporació de creative commons (CC) com a opció de propietat intel·lectual.

El canvi no és poca cosa. A partir d'ara, l'usuari podrà fer les seves pròpies mescles utilitzant material penjat a YouTube, sempre que estigui etiquetat com a CC i s'enllacin les fonts originals.

La llicència creative commons va néixer el 2001 als EUA. La principal diferència amb el copyright és que, mentre que aquest atorga tots els drets a l'autor, CC en reserva alguns i dóna més flexibilitat a l'ús de terceres persones sobre el material.

Creative commons proposa fins a sis tipus de llicències diferents, però YouTube ha anunciat que només utilitzarà la d'atribució, que consisteix a mencionar l'autor o font del material original.

Per inaugurar la nova funció, diversos productors de continguts associats amb YouTube, com C-SPAN i Al Jazeera, han posat a disposició dels usuaris uns 10.000 vídeos amb llicència CC, una quantitat que s'anirà incrementant amb el temps.

stats