xarxes

YouTube estrena un canal per homenatjar els periodistes morts en servei

El canal presenta la col·lecció de clips i reportatges que el Newseum nord-americà ofereix anualment en memòria dels professionals de la informació desapareguts

Redacció
1 min
Journalists Memorials

BarcelonaYouTube va llançar ahir, amb la col·laboració del Newseum (el Museu de la Informació de Washington D.C.), un canal per retre homenatge als periodistes morts en missió informativa.

Journalists Memorials presenta la col·lecció de vídeos que conformen el memorial que el Newseum dedica anualment als peridistes desapareguts.

Steve Grove, un responsable de YouTube, va anunciar ahir l'estrena del nou canal a través d'un comunicat al blog de la companyia. Grove va destacar “els riscos i els sacrificis que els periodistes fan per proporcionar la informació rellevant” i va afegir que “les històries de tots ells són increïbles”.

Segons les dades del Comitè Internacional de Protecció dels Periodistes, si la tendència es manté, uns 50 professionals de la informació, entre càmeres, reporters i fotògrafs, podrien perdre la vida durant el 2011. La xifra més elevada, des dels inicis de l'organització, el 1992, es va registrar el 2009, amb un total de 72 periodistes morts. Des d'aleshores, 861 periodistes han perdut la vida exercint la professió i, actualment, 145 estan empresonats a diversos països del món.

stats