YouTube fa el salt definitiu al 3D

Des d'avui, tots els vídeos que es pugin a la plataforma en alta resolució tindran automàticament una versió en 3D elaborada pels algoritmes de la companyia

Ara
1 min

BarcelonaFa temps que YouTube permet convertir els vídeos que es pugen a la xarxa al 3D. Fins ara, la plataforma de vídeo 'online' oferia als usuaris que penjaven el contingut escollir si volien una versió 3D.

A partir d'ara, però, segons ha anunciat la companyia al seu blog, aquesta conversió serà automàtica per als vídeos curts que es pengin a 1080p, és a dir, en la resolució més alta que permet la pàgina.

Això no vol dir que els vídeos es podran veure només en 3D, sinó que tot els vídeos que compleixin els requisits tindran una versió en tres dimensions. Aquest vídeo, n'és un exemple. Només cal fer clic sobre el botó de preferències (en forma de roda dentada) i escollir '3D'.

Els vídeos resultants, com fins ara, s'hauran de veure amb ulleres de color vermell i blau –tot i que s'ofereixen opcions per a altres tipus d'ulleres– i seran només una aproximació al 3D, perquè no hauran estat gravats originalment amb aquesta tècnica.

Els responsables de YouTube asseguren, però, que el seu sistema de conversió automàtica "millora constantment" i fa una anàlisi de la profunditat de les imatges per donar un resultat el més acurat possible.

stats