Drets d'autor

YouTube vetllarà pels drets d'autor i reeducarà els pirates informàtics

El portal ha modificat la seva normativa d'autoria i ha creat un programa educatiu per adoctrinar els usuaris que pengin vídeos protegits

Redacció
1 min

BarcelonaEl portal de vídeos YouTube s'ha compromès amb la protecció de les obres de creació original difoses a la seva xarxa. Per fer-ho, ha modificat la normativa de protecció i ha creat una escola per adoctrinar els usuaris que pengin contingut protegit. A partir d'ara, qualsevol usuari que rebi una "notificació de copyright" per ús il·legítim de continguts d'altres autors haurà d'assistir a la YouTube Copyright School.

El programa educatiu consisteix en la visualització d'un vídeo de menys de cinc minuts en el qual els personatges animats de Happy Tree Friends, creats per Mondo Media, expliquen a l'usuari en què consisteix la propietat intel·lectual i com funciona la llei que vetlla pel seu compliment. Un cop vist el vídeo, que ofereix subtítols en diferents idiomes, l'usuari ha de respondre un qüestionari per demostrar que ha prestat atenció al vídeo i que ha entès el missatge. L'usuari només podrà tornar a penjar vídeos en cas de superar l'examen.

L'objectiu d'aquesta mesura és informar als usuaris sobre quins continguts poden pujar a la pàgina, ara que l'empresa ha introduït canvis en la seva política de cancel·lació de comptes d'usuaris que infringeixin diverses ocasions les lleis de copyright, que fins ara eren eliminades quan acumulaven tres notificacions de comportament il·lícit.

A partir d'ara, YouTube eliminarà els historials d'infraccions de comptes després que es completi amb èxit la YouTube Copyright School i es demostri una trajectòria a llarg termini de bon comportament. Però, segons ha indicat la mateixa empresa en el seu blog, la caducitat de les notificacions no està garantida.

stats