Xarxes

La xarxa de blogs en català 'Estol.cat' arriba a les 78.000 visites mensuals

Se situa entre els 15 mitjans de comunicació en català més visitats. Els portals 'Bitscatalans.com' i 'Deviatge.cat' han triplicat les seves visites després de guanyar els Premis Blocs Catalunya 2011

Acn
1 min

CardedeuEstol.cat arriba al seu segon any i mig de vida amb una mitjana d'entre 75.000 i 78.000 visites mensuals, unes xifres que situen aquesta xarxa de blogs "amateurs" entre els 15 mitjans de comunicació en català més visitats. Ideada i creada pel jove dissenyador gràfic de Cardedeu Jordi Serra, es tracta de la primera xarxa de blocs temàtics escrits íntegrament en català. Malgrat les xifres de visites assolides, Serra explica que l'objectiu passa únicament per oferir continguts "en català i de qualitat", i que de moment no en preveu la professionalització.

Cinc dels blogs que formen part de la xarxa van quedar finalistes als Premis Blocs Catalunya 2011, que es van entregar fa una setmana, dos dels quals van ser guardonats. Bitscatalans.com va ser el guanyador en la categoria de blog professional sobre tecnologia i Deviatge.cat va rebre el premi al millor blog professional de viatges i turisme. Arran dels guardons, Bitscatalans.com ha passat de 300 visites diàries a gairebé 1.200 i Deviatges.cat ha passat de 70 visites diàries a unes 200.

Estol.cat, que va néixer amb només sis blogs i ara ja en té setze, complirà el seu tercer aniversari a la xarxa el març del 2012. Els portals que engloba toquen temàtiques tan diverses com la gastronomia, el cinema, el futbol o l'ecologia.

stats