Les noves normes de Facebook veten els mugrons però permeten imatges de parts del cos aixafades

La xarxa social ha actualitzat les seves directrius per regular la publicació de continguts. Especifica que poden penjar-se fotos de fluids corporals, excepte el semen

Ara
2 min
mugrons 'censurats' / Thinkstock

BarcelonaL'empresa de Mark Zuckerberg ha canviat la seva normativa per acceptar o rebutjar les fotografies que els seus 800 milions d'usuaris pengen des d'arreu del planeta. Entre les novetats que ha incorporat el seu nou codi normatiu sobre imatges, Facebook permet imatges de fluids corporals -excepte semen-, que estan permesos sempre que cap ésser humà aparegui també en la imatge. D'altra banda, prohibeix imatges de la lactància materna si els mugrons queden visibles. En canvi, permet imatges d'animals morts, si apareixen "en un context d'elaboració d'aliments o de caça, com passa en la naturalesa"."Ferides superficials o profundes" i fins i tot parts cos aixafades també poden aparèixer, sempre que no es vegi "l'interior" dels òrgans afectats. Les fotos de persones que fumen marihuana poden aparèixer, però no les de persones "que van begudes o estan inconscients".

Facebook ja s'ha enfrontat a diverses protestes de les mares que alleten els seus fills. El tema s'ha mantingut obert fins que, ara, s'ha incorporat a les seves noves normes sobre abusos, que estableixen que queden prohibides les "fotos que mostren nuesa en moments de lactància" i en moments en els quals "apareixen els mugrons clarament exposats". Respecte els mugrons masculins, l'empresa no hi posa cap problema.

Les noves directrius, que segons el web Gawker són les d'aquest document, volen aconseguir un món en el qual el sexe no aparegui, però que accepta les imatges 'gore'. Òbviament, l'activitat sexual, fins i tot si "les parts nues" queden ocultes, no estan permeses. Les persones que fan "les seves necessitats al lavabo" i "les joguines sexuals de qualsevol forma" estan també prohibides. La companyia també prohibeix insults o comentaris racistes o que donen "suport a les organitzacions i persones sobretot conegudes per violentes". També queda prohibida tota persona que mostri "l'aprovació o el plaer durant la participació en la tortura animal".

stats