Els 10 esdeveniments més tuitejats a nivell mundial el 2011

L'anunci de l'embaràs de Beyoncé durant la gala dels MTV, el passat agost, encapçala el rànquing amb 8.868 tuits per segon

Ara
3 min

BarcelonaEl 2011 ha sigut l'any de les revolucions al món àrab, de la caiguda de diversos règims dictatorials i de la revolució dels mercats financers, que han accelerat el relleu d'alguns líders europeus al capdavant dels seus països. Les properes setmanes veurem tots aquests fets reflectits en els habituals reculls anuals que fan els mitjans de comunicació. Però, i les xarxes socials, un dels principals baròmetres de què preocupa i interessa a les persones? La cadena nord-americana CNBC recull els 10 moments en els quals Twitter ha registrat més piulades per segon (TPS) aquest 2011:

1. L'anunci de l'embaràs de Beyoncé (28 d'agost de 2011)L'embaràs de Beyoncé va eclipsar el triomf de Katy Perry a la gala d'enguany dels premis MTV. L'anunci de la cantant va generar un volum de 8.868 tuits per segon a la xarxa social de les piulades.

2. La final de la copa del món de futbol femení (17 de juliol de 2011): la final disputada a Alemanya va assolir el punt àlgid a Twitter quan Japó va marcar el penal que significava el triomf davant els Estats Units: 7.196 piulades per segon.

3. L'eliminació de Brasil a la Copa Amèrica (17 de juliol de 2011): 7.166 piulades per segon es van arribar a registrar durant la tanda de penals en què Paraguai va abatre Brasil.

4. El cap d'any al Japó (1 de gener de 2011): Van ser dels primers a celebrar l'entrada al nou any (pels fusos horaris), però també van superar la xifra rècord de TPS en aquell moment: 6.939 tuits per segon.

5. Els premis BET (26 de juny de 2011): Els guardons que reconeixen les celebritats afroamericanes en diferents disciplines van registrar 6.436 tuits per segon, una xifra que es deu, en part, a la polèmica generada arran de la confusió en un dels premis, en què es va donar per guanyadora la cantant Rihanna en comptes de la seva exparella, Chris Brown.

6. La final de la Lliga de Campions entre el Barça i el Manchester (28 de maig de 2011): La final a Wembley va generar 6.303 tuits per segon.

7. Terratrèmol i tsunami al Japó (14 de març de 2011)El sisme de 9 graus a l'escala de Richter que l'11 de març va sacsejar el Japó va copar els trending topics de Twitter aquell divendres. El posterior tsunami i l'alerta nuclear van prendre-li el relleu, i el dilluns següent el nombre de piulades per segon que relataven la cadena de catàstrofes va assolir els 5.530 tuits per segon.

8. L'últim partit de la final de la NBA (12 de juny de 2011)El sisè partit de les finals entre els Dallas Mavericks i el Miami Heat va registrar 5.531 tuits per segon.

9. Terratrèmol a la costa est dels Estats UnitsL'epicentre del sisme, de 5,9 graus en l'escala de Richter, es va registrar a Virgínia i va recórrer la costa est fins a Boston. Twitter hi va tenir un protagonisme especial, ja que alguns habitants de Nova York es van assabentar del sisme abans que hi arribessin les ones. Els ciutadans de Washington van començar a parlar del terratrèmol via Twitter 30 segons abans que les conseqüències del sisme arribessin a Nova York. La xarxa també va ser la primera de fer la crònica de sensacions i destrosses, molt abans que els mitjans de comunicació convencionals en fessin la cobertura.

10. La mort d'Osama Bin Laden El líder d'Al-Qaida va ser abatut per les forces especials nord-americanes la primavera del 2011. La caça en directe de Bin Laden es va viure a Twitter amb més de 5.106 piulades per segon després que fos un tuitaire, precisament, qui alertés d'uns moviments estranys a la ciutat pakistanesa d'Abbottabad, on s'amagava Bin Laden.

stats