Un gat hereta 10 milions d'euros

Tommaso, un gat negre de 4 anys recollit del carrer, és l'hereu d'una dona viuda que no tenia altra descendència

Ara
2 min
Tommaso en una foto cedida per la seva nova propietària

BarcelonaUn gat de 4 anys anomenat Tommaso, que es va salvar d'una existència miserable als carrers de Roma, és ara l'orgullós propietari de diners en efectiu, accions i un imperi immobiliari que inclou pisos i cases a Roma, Milà i Calàbria. Segons The Telegraph, el valor total de l'herència és de 10 milions d'euros.

Tommaso va ser rescatat del carrer per una dona solitària d'edat avançada, identificada únicament com a Assunta C., casada amb un magnat de la propietat amb qui no va tenir fills. Ella es va anar obsessionant amb la mascota i quan la salut li va començar a fallar va preocupar-se pel futur del gat.

D'aquesta manera, el novembre del 2009, va escriure un testament en el qual va llegar el seu "patrimoni sencer" a Tommaso. Assunta va contactar amb els seus advocats perquè trobessin "una associació de benestar animal o un grup al qual deixar la finca on vivien amb el compromís de vetllar per Tommaso".

Va preferir una infermera

Malgrat la seva intensa recerca, cap de les associacions de benestar animal trobades li va fer el pes. Així, la dona va decidir deixar la seva fortuna a Tommaso a través de la infermera que havia cuidat d'ella en els seus últims mesos, una dona anomenada Stefania. Aquesta última voluntat va entrar en vigor quan la testadora va morir fa dues setmanes, a l'edat de 94 anys.

"S'havia tornat molt amistós amb la infermera", va dir Anna Orecchioni, una advocada que ha portat aquest assumpte. "Estem convençuts que Stefania és la persona adequada per dur a terme els desitjos de la dona. Ella estima els animals, igual que la dona a la qual va cuidar fins al final".

La infermera no ho sabia

La infermera va dir que no tenia ni idea que el gat del qual s'haurà d'encarregar fos tan ric. "Jo vaig prometre a l'Assunta que tindria cura del gat quan ella ja no hi fos. Volia estar segura que Tommaso seria estimat i abraçat. Però mai em vaig imaginar que tenia aquest patrimoni. Ella era molt discreta. Jo sabia molt poc de la seva vida privada, només em va dir que havia patit molta soledat".

Tommaso viu ara amb la seva nova propietària i un altre gat en una casa dels afores de Roma.

stats