El nou iPhone 4S ja es troba a les botigues de Pequín, sense autorització d'Apple

Els preus dels aparells superen els 1.100 euros, el doble del que costa en els països on es comercialitza oficialment. L'empresa alerta del risc d'imitacions

Efe
1 min

PequínA la Xina ja es poden trobar exemplars del nou iPhone4S, l'últim model de telèfon que Apple va presentar fa tot just dues setmanes. El problema és que l'empresa informàtica no ha autoritzat aquesta venda, que fan alguns minoristes no autoritzats de Pequín, i a preus d'or: un d'aquests aparells pot costar 10.000 iuans (uns 1.150 euros), més del doble del preu de venda de l'iPhone4S en els països on es comercialitza de forma oficial. Per ara, el telèfon només es pot trobar a botigues de set països: Estats Units, Austràlia, Canadà, França, Alemanya, Japó i el Regne Unit, on es ven des del passat divendres.

L'èxit amb què els xinesos van rebre la notícia del nou aparell –només en els primers dies després de la presentació es van registrar 200.000 reserves– ha portat a algunes botigues a importar aparells des d'aquests països on es comercialitza oficialment, tal com informa avui el diari China Daily. L'alt cost de l'aparell es deu als impostos que s'han de pagar per aquests terminals, segons els venedors xinesos.

Fonts d'Apple van alertar ahir que comprar aquests aparells suposa arriscar-se a obtenir una imitació, a més que no es pot accedir al servei postvenda, ja que es necessita "un rebut de compra i l'aprovació del servei d'aduanes".

stats