protestes ciutadanes

Genís Roca, expert en xarxes socials: “Sense internet el moviment dels 'indignats' no hauria tingut la mateixa força”

El consultor ha assegurat que bona part dels manifestants “són gent que utilitza la xarxa de manera natural i ordinària en el seu dia dia” i no tenen la sensació d'estar organitzats tecnològicament

Redacció
1 min

BarcelonaGenís Roca, consultor expert en xarxes socials, ha analitzat el fenomen dels indignats a Internet i l'origen del moviment a la xarxa i ha assegurat que “Sense internet el moviment dels 'indignats' no hauria tingut la mateixa força”.

En una entrevista a El Món a Rac 1, l'expert en xarxes socials ha explicat que bona part dels manifestants “són gent que utilitza la xarxa de manera natural i ordinària en el seu dia dia”. Segons Roca, actualment hi ha un teixit social digital dens i ric que utilitza la tecnologia per solucionar els problemes i les coses que el preocupen.

Roca ha assegurat que els grups d'indignats que utilitzen Facebook i Twitter “no tenen la sensació d'estar organitzats tecnològicament, sinó que forma part de la seva dinàmica de comunicació normal”.

El consultor ha dit que, gràcies a la disponibilitat de tecnologia a baix cost, la gent comença a tenir la possibilitat d'organitzar-se “sense haver d'esperar la intervenció de la administració”.

“La gent s'enamora, estafa, ajuda, delinqueix i fa de tot per internet, com a qualsevol altre espai social”, ha dit Roca, que ha afegit que la capa digital és una extensió de la nostra realitat.

stats