La influència de la xarxa en les llibertats individuals, eix central del Fòrum Mundial d'internet

El certamen, organitzat per l'ONU, se celebrarà a Nairobi del 27 al 30 de setembre

efe
1 min

BarcelonaLa importància d'internet com a catalitzador per al canvi i impulsor de les llibertats, el desenvolupament i la innovació serà el tema central del Fòrum Mundial de la Governança d'Internet (IGF), que se celebrarà del 27 al 30 de setembre a Nairobi. Es tracta de la sisena trobada mundial del certamen, organitzat per l'ONU, i que té les seves rèpliques regionals i locals a cada país.

La trobada se centrarà en el debat sobre la seguretat, l'obertura i la privacitat de la xarxa, i els ponents posaran sobre la taula qüestions com la lliure informació a les xarxes socials, la protecció dels usuaris més vulnerables, la preservació de les dades personals, la ciberseguretat, la llibertat d'expressió o el bloqueig de continguts, segons han indicat fonts de l'organització.

El certamen també tractarà sobre el paper de la Governança a internet en el desenvolupament, i temes emergents que engloben qüestions sobre el futur dels mitjans de comunicació o l'ús d'internet com a instrument pel canvi polític.

El Consell d'Europa ha fet públic el missatge que defensarà en la trobada mundial, que se centra en la necessitat de maximitzar els drets d'internet, minimitzar les restriccions, protegir la xarxa de les interrupcions, emparar els drets humans i lluitar contra els delictes en línia.

S'espera que, com cada any, el certamen compti amb un seguiment destacat arreu del tot el món de forma virtual, a través de la connexió dels fòrums de diferents països.

stats