Els missatges enviats al mòbil com a prova en demandes de divorci

Els advocats matrimonialistes adverteixen d'un augment en l'ús de missatges de text enviats amb dispositius mòbils com a proves inculpatòries en els processos de separació davant els tribunals

Reuters
2 min

BarcelonaLes parelles que es troben en ple procés de separació conflictiva haurien d'anar en compte amb els missatges de text que envien, perquè es poden convertir en proves en contra seu en un tribunal de divorcis.

Segons indica Reuters, el 90% dels principals advocats matrimonials dels Estats Units asseguren que s'ha produït un increment en el nombre de persones que utilitzen evidències textuals en els seus telèfons intel·ligents per demostrar la relació amb l'exparella en el darrer tram, segons l'associació d'advocats American Academy of Matrimonial Lawyers (AAML).

Aquest increment registra una tendència a l'alça similar a la que dos anys enrere l'AAML va detectar en l'ús de les pàgines de Facebook com a proves en els processos de divorci.

"Amb els correus electrònics hi ha un marge de reflexió per reescriure'ls. Els missatges de text són més immediats", assenyala Ken Altshuler, president de l'AAML. "Rebem [com a prova] molts missatges de text de persones que els envien sense pensar", afegeix Altshuler.

El president defineix aquests missatges com "desfogaments espontanis" que poden "inculpar" la persona emissora, perquè es converteixen en una "prova escrita de pensaments, accions o intencions" de qui els envia.

L'advocat assegura que en els últims sis mesos ha presenciat diversos processos de divorci en què s'han utilitzat missatges de text com una prova més. "Per la raó que sigui, les persones envien més missatges i no pensen en els textos que envien", assenyala. De fet, l'última enquesta de l'AAML als advocats matrimonialistes indica que els missatges de text s'han convertit en la prova més utilitzada en processos de divorci, seguits dels correus electrònics, el registre de trucades i l'historial d'adreces del GPS i de cerques a internet.

Altshuler adverteix que qualsevol missatge escrit, sigui quina sigui la plataforma que es faci servir, pot ser utilitzada en contra de l'emissor davant un jutge en algun moment, encara que no sigui immediat. Per això recomana sempre als seus clients que s'hi repensin abans d'escriure qualsevol text que es pugui convertir en una prova inculpatòria en un futur.

stats