Un videoclip basat en imatges cerebrals

El realitzador Morgan Beringer dirigeix el clip 'In The Middle (I Met You There)', de Matthew Dear. Les imatges són una successió de colors i formes que canvien de manera dinàmica i que estan inspirades en experiments cerebrals fets per científics

Ara
1 min

BarcelonaEl videoclip del tema de Matthew Dear In The Middle (I Met You There), al qual ha posat veu Jonny Pierce, de The Drums, ha estat dirigit per l'artista i realitzador Morgan Beringer, ajudat a la fotografia per Toyin Timeyin. El clip és molt similar al del primer tema que ha llançat Dear, Headcage, del seu àlbum homònim.

L'efecte que generen les imatges és molt similar al d'un camp en constant canvi de forma i de color. És una clara inspiració en la imatgeria que, per primera vegada, el professor Jack Gallant de la Universitat d'UC-Berkeley va donar a conèixer com a pioner. Aquest professor ha publicat recentment un estudi titulat La reconstrucció de les experiències visuals de l'activitat cerebral provocada per les pel·lícules naturals.

En l'estudi, les persones que se sotmetien a la prova portaven col·locada una màquina de ressonància magnètica i se'ls mostraven vídeos de YouTube durant diverses hores al mateix temps. L'activitat en l'escorça visual, llavors, era enregistrada. Els clips resultants es van reconstruir per crear una imatgeria onírica que aquí ha resultat material d'inspiració.

In The Middle (I Met You There) apareix en l'EP Headcage, a la venda a Ghostly International. El single Headcage també es pot descarregar de forma gratuïta a Soundlcoud.

stats