La falsa mort del periodista Manu Leguineche desborda Twitter

Després d'un comunicat erroni penjat a la pàgina web del diari 'El Norte de Castilla', la notícia de la falsa mort del periodista s'ha estès ràpidament per la xarxa i el 'hashtag' #Manu Leguineche s'ha convertit en 'trending topic'

Redacció
2 min
Tuit anunciant la falsa mort de Leguineche

BarcelonaEls perills de la immediatesa a les xarxes socials és un tema de debat candent. A través de mitjans com Twitter o Facebook, els rumors, les falses notícies i els errors poden escampar-se com una taca d'oli en qüestió de minuts (o segons). Això és el que ha passat aquest matí, quan durant uns instants s'ha donat per mort al periodista Manu Leguineche.

El diari El Norte de Castilla ha penjat un urgent a la seva pàgina web en el que anunciava la mort del periodista i, acte seguit, aquesta notícia ha saltat a Twitter de la mà de @1001Medios, que ha fet un tuit amb la url de la notícia penjada al diari. Pocs minuts després, la xarxa anava plena de retuits i mostres de condol de periodistes com Pedro J. Ramírez, director de El Mundo, i de mitjans de comunicació com Diario Vasco o ABC. El Economista ha arribat a penjar fins i tot una notícia que després ha modificat.

No obstant, minuts després que comencés a córrer la falsa informació, el periodista Enrique Meneses ha escrit un tuit que desmentia la notícia: “Urgent! Manu Leguineche, que s'ha donat per mort, està bé. He contrastat amb la persona que el cuida diàriament. Està viu!”. Després d'aquesta piulada, la xarxa ha tornat a omplir-se amb missatges referents a Leguineche, aquest cop rectificant l'error o mostrant l'alegria per la falsedat de la notícia.

Amb tota confusió generada, el hashtag #Manu Leguineche s'ha convertit, i continua sent a hores d'ara, trending topic a Twitter.

stats