xarxes

Una piulada massiva per la #IndependenciaCatalunya se situa com a tendència espanyola a Twitter

La cita, convocada per a les 20 hores d'aquest diumenge, es va situar com a tendència del moment amb més rapidesa que #twitterencatala, malgrat registrar un seguiment similar

Ara
1 min

BarcelonaUna piulada massiva per reclamar l'autodeteminació catalana ha situat l'etiqueta #IndependenciaCatalunya com a trending topic (TT) a l'estat espanyol aquest diumenge. La iniciativa, promoguda per Jordi Palazon (@Palas4), va tenir un seguiment similar a l'aconseguit, una setmana abans, pel clam a favor de #twitterencatala. No obstant això, alguns usuaris han alertat de la diferència de visibilitat que han tingut ambdues iniciatives. El periodista Albert Cuesta, promotor de la piulada per reclamar la traducció al català de la xarxa de les piulades, advertia en un tuit que #IndependenciaCatalunya havia sigut TT amb el 0,09% dels tuits i, en canvi, #twitterencatala havia necessitat el 0,41% per aconseguir-ho.

Palazon ha explicat a l'Ara.cat que #IndependenciaCatalunya es va situar al top 10 d'etiquetes més utilitzades fins aproximadament quarts de dotze de la matinada, i atorga l'èxit de la convocatòria als retuits i piulades de personatges públics amb un nombre considerable de seguidors, com ara els actors Toni Albà i Quim Masferrer. El candidat d'ERC a les eleccions espanyoles, Alfred Bosch, també ha utilitzat l'etiqueta els diversos tuits aquest dilluns.

El promotor de la iniciativa no descarta una nova piulada massiva per aquest dilluns a la tarda: "m'han arribat veus que s'està intentant escampar la idea", ha assegurat.

stats