Un 'planking' a la catalana: el Vendrell es posa de bocaterrosa

A Austràlia és l'última tendència i consisteix a fotografiar-se estirat boca avall en llocs públics i difondre les imatges a través de les xarxes socials. L'esdeveniment al municipi del Penedès està previst per aquest dissabte i els seus impulsors esperen que sigui multitudinari

Francina Bosch
2 min
El Vendrell espera convertir-se en el primer municipi català en organitzar un 'planking' multitudinari

BarcelonaEl Vendrell es podria convertir aquest dissabte en l'impulsor del primer planking multitudinari a Catalunya. O, almenys, això és el que esperen els seus impulsors. Un esdeveniment a Facebook convida tots els vendrellencs a participar de l'activitat, que consisteix a estirar-se boca avall en un lloc públic i, si és possible, com més inusual millor. Però el joc no s'acaba aquí: cal fer-se una fotografia i difondre-la a través de les xarxes socials, com més millor. Si les condicions meteorològiques acompanyen, la cita penedesenca està prevista per aquest dissabte a les 20 hores, i el punt de trobada és la Rambla del Vendrell, davant de l'antiga biblioteca.

El planking és l'última tendència a Austràliaplanking, malgrat que la pràctica va emergir el 1997 i els promotors van ser dos anglesos. Però, per aquelles coses inexplicables que sovint tenen les modes, la tendència s'ha implantat novament al país oceànic, i ho ha fet amb tanta empenta que la pàgina a Facebook Planking Australia ja compta amb més de 174.700 fans.

Els impulsors de la iniciativa catalana són un grup d'amics del Vendrell, més coneguts al municipi com els Singermornings. “5 persones, 5 conceptes, 5 personalitats i 5 formes de pensar diferent amb un sol objectiu: passar-ho bé i fer-ho passar bé”. Així es com es defineixen en el compte que tenen a Twitter . Sònia Díaz, una de les canta mañanas, assegura que el nom els va “de perles”: “És que som una mica així, els cinc”. Un grup d'amics amb inquietuds per experimentar noves formes de comunicació i una forta presència a les xarxes, a través d'un blog i un canal a YouTube, on expliquen “coses que els agraden” i altres iniciatives curioses que han promogut al municipi penedesmenc.

“Vendrell sempre surt als mitjans per coses dolentes”, diu bromejant la Sònia, “i volem que ara sigui notícia per una cosa divertida”. Si la pluja impedeix fer-ho aquest dissabte, els organitzadors tenen previst ajornar la cita fins divendres que ve, “però no ho anul·larem pas”, assegura la Sònia. Esperen que, almenys, una cinquantena de persones acudeixin a la cita amb l'objectiu principal de riure i passar-s'ho bé.

stats