Els primers 'smartphones' de Mozilla arribaran el 2013

TCL Communication Technology (Alcatel) i ZTE fabricaran els mòbils amb el nou sistema operatiu, que s'anomenarà Firefox OS

1 min

BarcelonaMozilla ha anunciat que TCL Communication Technology (Alcatel) i ZTE seran les primeres companyies que fabricaran telèfons intel·ligents amb el seu sistema operatiu mòbil, que s'anomenarà Firefox OS. Mozilla vol llançar el nou sistema a principis de 2013 a Brasil. Els teleoperadors Deutsche Telekom i Telefónica han donat suport a la iniciativa.

Aquest sistema operatiu "impulsarà el llançament de 'smartphones' creats íntegrament per a estàndards web oberts, que permeten que totes les capacitats dels dispositius puguin desenvolupar-se com a aplicacions HTML5", assegura Mozilla.

Per la seva part, els fabricants de dispositius TCL Communication Technology (amb la marca Alcatel One Touch) i ZTE han reconegut els seus plans de fabricar els primers dispositius que utilitzaran aquest sistema operatiu. Aquests telèfons funcionaran a partir dels processadors Snapdragon de Qualcomm.

Segons el director general de Mozilla, Gary Kovacs, Firefox OS vol aconseguir "oferir tecnologies web avançades que eliminin obstacles tant per als seus usuaris com per als seus desenvolupadors". Mozilla vol crear una "experiència pròpia d'un 'smartphone' que tothom pugui utilitzar".

A més, el president de Telefónica Digital, Matthew Key, considera que el sistema operatiu arribarà a més població amb un cost reduït, cosa que és "fonamental" per poder "agilitzar l'adopció de 'smartphones' en països en vies de desenvolupament".

stats