A quin famós s'assembla el teu alcaldable?

El hashtag #caretoscandidats agrupa cartells electorals que anuncien candidats que tenen similituds amb personatges famosos

S. Sabaté
2 min
Joaquim Bohils és Teo, segons @QuimMasferrer

BarcelonaEls carrers de pobles i ciutats de Catalunya estan plens de cartells amb cares de senyores i senyors que volen ser alcaldes. La cartelleria electoral és molt diversa de colors, vestits o estats d'ànims. I, amb una mica d'imaginació, s'hi poden trobar semblances amb personatges famosos. A Twitter els usuaris juguen amb aquests candidats. En pengen els cartells electorals i diuen a qui creuen que s'assembla amb el hashtag #caretoscandidats.

La juguesca la va arrencar l'actor Quim Masferrer en veure l'alcaldable convergent del seu poble, Joaquim Bohils. "En Teo vol ser alcalde", va posar Masferrer al seu Facebook juntament amb la foto del cartell. Certament, Bohils i el personatge infantil Teo tenen una certa semblança física pels cabells. "Ho vaig iniciar el dia que va començar la campanya electoral, i aquest s'ho va prendre bé", explica Masferrer. En aquests deu dies que es porten de campanya electoral, #caretoscandidats ha experimentat un notable creixement en la participació. L'actor està sorprès per la bona acollida que ha tingut aquesta acció entre els tuitaires. "Cada dia més gent m'envia fotos, o me les penja al Facebook, amb imatges dels candidats del seu poble", comenta Quim Masferrer que reconeix que "hi ha qui m'envia cartells perquè en busqui la similitud o bé candidats que em demanen que volen sortir".

Sense cap intencionalitat concreta, Masferrer va pensar que "ja que ells ens ocupen els carrers, estaria bé posar-hi una miqueta d'humor i així era una manera còmica d'amenitzar la campanya". Aprofitant la seva gira teatral per Catalunya, fa les seves aportacions a #caretoscandidats amb aquells cartells alcaldables que li semblen graciosos d'allà on va. No en va, els mateixos usuaris poden penjar les imatges a Twitter i usar aquest hashtag perquè la seva imatge s'agrupi amb les altres. Alguns dels exemples que hi ha fins ara són candidats que s'assemblen a Lou Grant, Belen Esteban o Carmen Machi entre molts altres.

stats