La Segona Guerra Mundial s'explica a Twitter

Un estudiant d'Història anglès relata la guerra a temps real però 72 anys després

Redacció
1 min

BarcelonaUn jove anglès de 24 anys, estudiant d'Història, relata a temps real l'evolució de la Segona Guerra Mundial. Ho fa des del passat 31 d'agost, el dia que va començar la guerra l'any 1939, quan a tres quarts de cinc del matí Hitler va ordenar la invasió de Polònia. A mesura que avancen els fets, els tuiteja a la mateixa hora real que van passar. Ho fa amb l'usuari @RealTimeWWII.

"Tinc els tuits parcialment programats des d'uns dies abans per aconseguir que es publiquin a l'hora que van passar les coses", relata l'autor d'aquest compte, Alwyn Collinson, a The Next Web. Fins ara ja acumula més de 300 tuits amb el relat. La informació la treu, sobretot, de les webs. "Hi ha línies del temps molt ben fetes a internet", diu Aylwin, a banda de buscar en hemeroteques, llibres, històries personals i transcripcions de discursos".

Per Alwyn, aquesta és una bona manera de fer arribar als joves que utilitzen les xarxes socials els fets que van ocórrer fa 72 anys. "Un parell de professors d'Oxford han contactat amb mi per recomanar aquesta eina als seus estudiants". L'autor d'aquest Twitter no sap si serà capaç d'aguantar-lo voluntariosament durant sis anys, i per això demana ajuda per investigar, finançar el projecte o donar-li suport".

stats