Un 11% dels treballadors d'Apple a la Xina encara treballen més de 60 hores a la setmana

L'empresa publica nova informació sobre les condicions laborals dels seus proveïdors al país asiàtic i les titlla d'"avenç substancial", tot i que admet que poden "fer-ho millor"

Dani Sánchez Ugart
2 min
Una fàbrica d'Apple a la Xina / APPLE

BarcelonaApple ha fet pública nova informació sobre les condicions laborals a les fàbriques dels seus proveïdors a la Xina. La companyia de la poma ha estat al centre de la polèmica durant les últimes setmanes per ser un dels clients més importants de Foxconn, el fabricant de components electrònics més gran del món, amb instal·lacions a la Xina i que ha estat acusat d'explotar els seus treballadors fent-los treballar més hores del compte i pagant-los salaris per sota dels mínims.

La nova informació publicada per Apple en la seva pàgina web assegura que, segons les dades recollides setmanalment entre el gener i el febrer del 2012, el percentatge de compliment del seu requisit d'establir un màxim de 60 hores setmanals treballades ha pujat en un mes del 84 al 89% i que la mitjana d'hores treballades ha estat de 48. "És un avenç substancial, però podem fer-ho millor", assegura el gegant informàtic. "Seguirem compartint els nostres progressos publicant aquesta informació mensualment", afegeixen.

Els requisits laborals d'Apple inclouen aquest màxim d'hores anuals, a més d'exigir un mínim d'un dia descans a la setmana, "excepte en casos d'emergència o circumstàncies inusuals". Les noves dades s'han recollit a partir del seguiment de 500.000 treballadors de 110 fàbriques que treballen per a Apple.

Asseguren també que "reduir el temps excessiu de feina és una màxima prioritat en el programa de responsabilitat de proveïdors per al 2012".

L'empresa de Cupertino va ser, al gener, la primera empresa admesa en la Associació del Treball Just (FLA, en les seves sigles en anglès), segons publiquen en el seu informe de progrés de les condicions laborals, i aquesta associació va iniciar al febrer una investigació a les instal·lacions de Foxconn a Shenzhen i Chengdu, on el 2011 es va produir una explosió mortal i diversos suïcidis, segons admet la mateixa Apple en l'esmentat informe.

A més, l'empresa va publicar per primera vegada la llista dels seus 156 proveïdors, que, segons afirmen, fabriquen el 97% dels productes que ven Apple.

stats