XARXES

Els tuitaires catalans expliquen quin seria el seu #governdemalson

Els usuaris de la xarxa social creuen que Millet podria tenir la cartera d'Economia o Florentino Pérez, la de Justícia. La idea l'ha llançat Toni Soler

David àlvarez
2 min

BarcelonaEls tuitaires són coneguts per prendre's amb sentit de l'humor qualsevol aspecte de l'actualitat. I això és el que ha passat aquest matí de dilluns en què els usuaris de la xarxa social de les piulades han especulat amb el #governdemalson i han presentat els noms que ells posarien a cadascuna de les carteres. Tot ha arrencat amb un tweet de Toni Soler i els tuitaires ràpidament han recollit el guant i han comentat com de divertit seria veure Millet al capdavant de la conselleria d'Economia o Aznar com a rei. El tema ha estat entre els primers trending topics a Catalunya i a l'Estat durant bona part del matí, segons les dades de Twit.cat.

L'origen de l'onada ha estat un missatge de Toni Soler, en què el periodista deia: “Ara m'agradaria que l'Esperanza Aguirre sigui presidenta i que peti tot”. Uns minuts més tard, reblava l'afirmació afegint-hi els primers noms: “Espe presidenta. Paco Camps a Foment. Mayor Oreja a Interior. Vidal-Quadras a Exteriors. Roncero secretari general d'Esports. Uaaaaa”, ha dit Soler. En pocs instants, el joc ha corregut com la pólvora i Soler ha recollit les idees que li anaven arribant: “Més aportacions pel govern de malson: Anglada a Immigració, Boadella a Cultura, Losantos portaveu, Mario Conde governador Banc d'Espanya”. “I José María Aznar, rei d'Espanya”, ha dit més tard.

David Barceló ha volgut posar ordre en la multitud de piulades que apareixien. “Potser que hi posem una etiqueta a tot això, no? #governdemalson”, ha dit l'usuari que ha creat el hashtag. Altres periodistes com Iu Forn també han presentat la seva proposta: “Pepe a Cultura?”, s'ha preguntat. Mentrestant, a la cadena de televisió La Sexta no entenien bé el joc i el compte dels informatius de la cadena comentava “Val, #governdemalson va de ministres o Consellers irònics però, ¿d'on surt?”. Altres usuaris com @unQualsevol han pensat en Sergio Ramos com a cap del servei d'intel·ligència, o en Ossama bin Laden com a responsable del Departament de Pesca, tal com ha proposat @sermt.

Davant la gran quantitat de missatges rebuts, el mateix Toni Soler ha recapitulat els càrrecs que els tuitaires catalans han escollit per formar un govern de malson i que han quedat, segons la seva llista, així: José María Aznar (Rei), Esperanza Aguirre (presidenta), Pocholo Martínez-Bordiú (Interior), Aida Nizar (directora de TVE), Fèlix Millet (Economia), Florentino Pérez (Justícia), Salvador Sostres (Igualtat), Pepe (Defensa), Julián Muñoz (Banc d'Espanya), Tomás Roncero (secretari general d'esports), Francisco Camps (Foment), Belén Esteban (Defensora del Menor), Josmar (Cultura), Jimmy Jimenez Arnau (Treball) i Manuel Fraga (Afers Socials).

I la llista continua oberta.

stats