COMUNICACIÓ

Milers d'usuaris feliciten els 5 anys de Twitter a #happybirthdaytwitter

Amb més de 200 milions d'usuaris al món i una mitjana de 140 milions de missatges publicats al dia, Twitter cumpleix avui el seu cinquè aniversari celebrant que s'ha convertit en un temps rècord en un mitjà que va més enllà de les pantalles de mòbil i ordinador

Redacció
2 min

BarcelonaAvui fa 5 anys que es publicava la primera piulada a Twitter. La plataforma va néixer el 21 de març del 2006, de la mà de Jack Dorsey (@jack) Biz Stone (@biz) i Evan Williams (@ev). Jack va llançar la primera missiva, "Configurant el meu twttr". Evan va ser responsable de la segona, "convidant els meus amics de la feina", quan encara treballaven plegats a la companyia Odeon a San Francisco. Fins a l'abril del 2007, Twitter no es va convertir en una empresa com a tal. Els inicis de la companyia van estar marcats per un descrèdit general. Ningú va creure que la idea de difondre informació als quatre vents amb tan sols 140 caràcters pogués ser útil. Per aquest motiu, encara van passar dos anys fins que es va convertir en un fenomen internacional.

A qui li importa Twitter? Aquesta era una pregunta recurrent en nombrosos blogs i fòrums d'internautes, durant els primers temps d'aquesta xarxa. Tot i que algun despert ja va començar a explotar aquesta plataforma com una eina que permetia conèixer a temps real la consciència del planeta. I precisament va ser gràcies a les revoltes d'Iran del mes de juny de 2009 que aquest projecte va agafar empenta. Els partidaris de Mir Husein Musaví van detectar en aquesta xarxa la manera d'esquivar la censura del govern d'Ahmadineyad, i explicar a la resta del planeta què estava passant al país.

La seva influència es va estendre per donar veu a d'altres desastres que van fuetejar el planeta en els mesos següents. Si Vietnam va ser la primera guerra emesa per televisió, Twitter ha estat el mitjà d'Haití, Sumatra, Xile, Nova Zelanda i, enguany, del Japó.

La companyia, que actualment compta amb uns 400 treballadors, ha fet anuncis prou importants en els darrers mesos, com la seva intenció d'activar la traducció al català. També s'ha parlat de possibles empreses interessades en adquirir la companyia, que ofereix un servei que, tot i tenir molt d'èxit, encara està buscant la manera de rendibilitzar el seu potencial.

Avui, usuaris de tot el món feliciten la plataforma a través de les etiquetes #happybirthdaytwitter, #5 years i #twttr. S'hi poden veure missatges amb el text “felicitats” en una gran diversitat d'idiomes, mostra de l'abast global de la plataforma avui en dia.

p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats